12-9-16 Leiding geven in het zwembad van start!
Op dinsdag 4 oktoberl 2016 start de opleiding Leiding geven in het zwembad in Driebergen. Doe je ook mee? Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie hier .12-9-16 Een nieuw boek voor zwemlesouders!Vanaf 15 september is het boek Leren zwemmen is leuk! tips voor zwemlesouders en kinderen om samen te oefenen beschikbaar. Geschreven door Titeke Postma en uitgegeven door Propulz.tP.

Je kunt het boek hier bestellen. Per stuk of in grotere aantallen. Profiteer nu van de speciale introductieprijs. En betaal tot 15 oktober geen verzendkosten.


07-9-15 Online training Gelicentieerd examinator Zwem-ABC
Doe jij binnenkort mee aan de toets Gelicentieerd examinator? Dan is de online training Gelicentieerd examinator Zwem-ABC iets voor jou.

Geen boek nodig, geen zoeken op de Zwemwiki. Met behulp van de online training word je stap voor stap door de BREZ geleid. Je vindt online alle informatie over de zwemslagen, de normering, de Licentie Zwem-ABC en de BREZ. Je leest teksten, kijkt naar filmpjes en toetst daarna jezelf via interactieve opdrachten en oefenvragen. Je krijgt direct feedback over je antwoord, zodat je weet welke onderwerpen je al wel en (nog) niet beheerst.

Hoe werkt het? Na aanmelding (stuur een mail ) krijg je een inlogcode waarmee je 4 weken toegang krijgt tot het online lesmateriaal. Starten kan binnen 24 uur.

De opleiding kost € 29,95 per deelnemer
5 deelnemers € 125,-
10 deelnemers € 200,-

Als je deze online training hebt gevolgd, ben je helemaal klaar voor de toets voor Gelicentieerd examinator! Aanmelden kan vanaf nu !
02-3-15 Zwemleider Zwem-ABC erkend
Zwemleiders A opgelet!

Heb jij in het verleden de opleiding Zwemleider A afgerond? Dan kun je vanaf nu de verkorte opleiding Zwemleider Zwem-ABC volgen om in het bezit te komen van het certificaat Zwemleider Zwem-ABC. Dit certificaat toont aan dat je kunt functioneren op niveau 3. Het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ erkent dit certificaat voor het aanvragen van de Licentie Zwem-ABC.

Kijk voor meer informatie op de website over online zwembadopleidingen.


02-3-15 Online zwembadopleidingen beschikbaar
Vorige week is de website over de online zwembadopleidingen gelanceerd. Vanaf nu is de opleiding Lesgever Zwem-ABC in het hele land online beschikbaar.

Voordelen
- Leren in je eigen tempo en op je eigen niveau
- Trainingsbijeenkomsten op maat
- Lagere opleidingskosten
- Overal in Nederland, ook bij jou in de buurt
- Starten is mogelijk op ieder moment!
Neem eens een kijkje.
12-2-15 Data trainingen voorjaar 2015 bekend!
De opleiding Leiding geven in het zwembad start 8 april 2015 in Driebergen.

De opleiding Bewegen in water met baby's en peuters start 22 april 2015 in Hattem.

De workshop Banen zwemmen is leuk wordt gegeven op 23 april in Hattem en 11 juni in Driebergen.

Kijk voor meer informatie hier.

Aanmelden kan vanaf nu.


05-11-14 Opleiding bewegen in water met baby’s en peuters
Op woensdag 26 november 2014 start in Hattem een opleiding bewegen in water voor baby's en peuters. De volgende bijeenkomsten vinden plaats op 10 december 2014 en 21 januari 2015.

De opleiding wordt verzorgd door Titeke Postma en Anky van der Veen.

De kosten zijn € 595,- (ex 21% btw). De opleiding is erkend door het Sociaal Fonds Recreatie. Extra kosten voor beoordeling/coaching in de praktijk worden in overleg vastgesteld.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie hier of geef je direct op.


22-9-14 Lesgever Zwem-ABC online
Bij de opleiding Lesgever Zwem-ABC op maat (certificaat uitgereikt door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ) wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal. Dit materiaal is ontwikkeld door Propulz.tP en wordt inmiddels door meerdere opleidingsinstituten en docenten gebruikt.

Werken met online lesmateriaal betekent dat er geen boeken meer worden gebruikt, een deelnemer logt in een leeromgeving en wordt door alle leerstof geleid.

Voordeel is dat deelnemers op hun eigen tempo en eigen manier de theorie kunnen leren. Alle examenopdrachten komen in de leeromgeving voorbij, ook de stage. Deelnemers ontvangen feedback van de docent en krijgen uiteindelijk een cijfer.

Online leren is goedkoop. Er zijn weinig of geen 'live' bijeenkomsten, contact vindt online of telefonisch plaats. Het zwembad neemt zoals altijd een deel van de praktijkbegeleiding voor z’n rekening, de coaching van de docent wordt afgestemd op wat wenselijk is.

De opleiding wordt aangeboden in drie varianten. Binnenkort komt daarover meer informatie beschikbaar. Nu al nieuwsgierig naar het online materiaal? Vraag een persoonlijke demo inlogcode aan via de mail: info@propulztp.nl.


27-6-14 Zwemdiploma's in de belangstelling
In april was ik aanwezig bij een radiouitzending van Reporter waarin zwemdiploma 's centraal stonden. Gemist? Luister hier uitzending terug.


16-1-14 9 meest gestelde vragen over Leiding geven in het zwembad
De opleiding Leiding geven in het zwembad start definitief op 12 februari in 2014. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Twijfel je of je mee wilt doen? Misschien staat jouw vraag bij de 9 meest gestelde vragen!

Staat jouw vraag er niet bij? Mail of bel Propulz.tP voor meer informatie.


25-9-13 Over 'Leren zwemmen' in de media
De afgelopen weken stond leren zwemmen fors in de belangstelling. Na een artikel in dagblad De Limburger, waarover ik al eerder schreef, volgde in september een artikel in de Volkskrant. Er zijn heel wat reacties verschenen, waar ik ook aan mee heb gedaan. Nieuwsgierig? Lees het blog ik, het artikel in het Dagblad van het Noorden en een meer inhoudelijke reactie.


30-5-13 Branche in beweging
Op 29 mei stond er een interessant artikel in dagblad De Limburger. Lees hier mijn mening.


15-4-13 Effectieve feedback in de zwemles
Op 23 mei vindt de workshop Effectieve feedback in de zwemles plaats in Oldenzaal.

Goede feedback in de zwemles draagt bij aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen van kinderen en zorgt ervoor dat er sneller wordt geleerd. Maar wat is goede feedback dan? Aan het eind van de training:
• Is je kennis over feedback in het leerproces vergroot
• Ken je het effect van feedback op het zelfvertrouwen
• Weet je hoe je feedback kunt formuleren om het leerresultaat te bevorderen
• Ben je in staat feedback positief te formuleren en te formuleren als uitdaging
• Ken je de belangrijkste aanwijzingen en feedback die je kunt gebruiken bij te water gaan, onder water gaan, leren drijven, de kopsprong, de enkelvoudige rugslag, schoolslag, rug- en borstcrawl.

Doe je mee? Kom alleen of samen. Deelnemer 1 betaalt € 240,-, de volgende deelnemers die meekomen betalen de helft. Je bent van harte welkom. Hier kun je je aanmelden. En hier vind je de folder voor meer informatie.


21-7-12 Succesvol examen leiding geven in het zwembad.
Afgelopen donderdag organiseerde Propulz.tP voor de derde keer het examen Leiding geven in het zwembad. Ik ben weer trots, iedereen is geslaagd! Het was een boeiende, afwisselende ochtend. Zeven kandidaten presenteerden hun project aan de examinatoren, medecursisten en de eigen managers en teamleiders die waren uitgenodigd als toehoorder. Hoe kunnen we meer leden bij onze vereniging krijgen? Hoe kunnen we er voor zorgen dat 97% van de kinderen in onze gemeente een zwemdiploma haalt? Hoe kunnen we er voor zorgen dat ideeen voor nieuwe producten ook daadwerkelijk worden uitgevoerd? Het zijn een paar HKW-vragen die zijn uitgewerkt in een project. Er is onderzoek gedaan en samen met teamleden is gebrainstormd om ideeen en oplossingen te verzamelen. Er zijn 7 leidinggevenden geslaagd die gewerkt hebben aan de competenties om medewerkers in hun team te motiveren, te coachen en er voor te zorgen dat afspraken ook werkelijk worden uitgevoerd. Ik wens jullie allemaal heel veel succes!
Ook interesse voor deze opleiding? 7 November starten we weer, deze keer in Driebergen. Kijk verderop op deze pagina voor meer informatie.


21-7-12 Vernieuwd trainingsaanbod beschikbaar!
Het vernieuwde trainingsaanbod van Propulz.tP is klaar! Kijk eens naar de workshops en trainingen die er op gericht zijn om bewegen in het water leuk te maken! Zodat je klanten tevreden zijn, zwemmen leuk gaan vinden en blijven komen.

Nieuwsgierig naar de inhoud? Lees verderop op deze site de folders van de verschillende workshops en trainingen. De folder van Leiding geven in het zwembad vind je hier.

Heb je interesse? Stuur een mail. De definitieve planning is binnenkort beschikbaar. Je ontvangt deze dan via de mail zodat je je direct kunt inschrijven.


20-3-12 Over schaarslagen en leuke zwemlessen
Afgelopen zaterdag verzorgde ik (twee keer) een workshop voor lesgevers van de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Centraal stonden de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Hoe zit dat met het aanleren? Hoe kun je het leren van de zwemslagen voor kinderen leuk maken? Hoe kun je fouten voorkomen? En hoe kun je ze oplossen? Welke fouten komen eigenlijk vooral voor? Het ging over schaar- en wreefslagen en vreemde, ongecoordineerde combinaties. Na twee uur theorie werd een aantal aspecten uitgeprobeerd in de praktijk. Een geslaagde workshop, kijk hier voor de presentatie die is gebruikt.


13-3-12 Geslaagd!
Gistermorgen zijn 8 deelnemers (zie foto) aan het examen 'Leiding geven in het zwembad' geslaagd. Het examen bestond uit een presentatie over het persoonlijke project waaraan enkele maanden is gewerkt. Na de presentatie was er gelegenheid tot het stellen van vragen door de aanwezige managers en collega's en de examinatoren. De cijfers waren hoog, iedereen van harte gefeliciteerd!Vandaag zijn in Almere 9 deelnemers geslaagd voor het examen Lesgever Zwem-ABC. Tijdens het groepsgesprek was er sprake van levendige discussies. Ook hier was sprake van hoge cijfers, iedereen van harte gefeliciteerd!
20-2-12 Ontdek je breinvoorkeur!
Tijdens Vrouw Goutum 2012 heb ik voor het eerst de Neethling Brain Instruments gepresenteerd. Propulz.tP heeft een licentie om deze vragenlijsten te gebruiken voor individuen en organisaties.

Kennis over je breinvoorkeur kan je inzicht geven in vragen als:
• Waarom lukt het me niet om al mijn ideeen in actie om te zetten?
• Waarom kost mijn werk me zoveel energie en levert het me zo weinig op?
• Hoe kan het dat ik mijn dieet nooit volhou?
• Ik wil meer bewegen, hoe pak ik dat aan en hou ik dat vol?
• Ik irriteer me vaak aan anderen, wat zegt dat over mijn breinvoorkeur en/of die van de anderen?

Je vult individueel een vragenlijst in en ontvangt een full colour profiel met je persoonlijke breinvoorkeuren. Propulz.tP heeft de overtuiging dat het full colour profiel op papier niet voldoende is om de mogelijkheden van NBI optimaal toe te kunnen passen.

Daarom is er nu de workshop 'Ontdek je breinvoorkeur'.
Deze workshop duurt 3 uur en is geschikt voor individuele deelnemers (open- inschrijving) en voor teams. Je maakt op een ontspannen manier kennis met de toepassingsmogelijkheden van breinvoorkeuren in je eigen leven.

Schrijf je nu in voor deze kennismaking met breinvoorkeuren op vrijdag 13 april 2012 in het dorpshuis Ien en Mien te Goutum. We beginnen om 19.00 uur en stoppen rond 22.00 uur. De kosten voor deze workshop zijn € 49,95. Dit is inclusief koffie, thee en het full colour profiel. Na opgave voor de workshop ontvang je een link die je naar de vragenlijst leidt. Je ontvangt je persoonlijke profiel tijdens de workshop.

Is Goutum te ver weg en ben je toch geinteresseerd? Laat het me weten ! Ik informeer je graag over de mogelijkheden.


20-2-12 Vrouw Goutum 2012, een groot succes
Afgelopen zaterdag werd voor de eerste keer de fair 'Vrouw Goutum' georganiseerd. Voor en door vrouwen uit Goutum en daar hoor ik ook bij! Het was voor mij een mooie gelegenheid om mezelf te presenteren aan een nieuw publiek. In de workshop 'Toe aan verandering? Kom in beweging' kon je kennis maken met de stappen die ik toepas om individuen en teams figuurlijk en/of letterlijk in beweging te krijgen. Bij de stand kon je letterlijk in beweging komen door Kendama uit te proberen en kon je kennis maken met Neethling Brain Instruments (NBI), Breinvoorkeuren. Lees hier meer over Propulz.tP en Breinvoorkeuren.