In Bewegen, Inspiratie, Zwemmen

Het is vandaag heerlijk weer, de zomer is in volle gang. 2014 is al weer voor 53,97% voorbij. Een bijzondere tijd. Een tijd waarin duidelijk werd dat D. een ernstige ziekte heeft en de meeste automatismen in ons leven niet zo vanzelfsprekend bleken te zijn. Vergelijk het maar met de Brazilianen in de WK-wedstrijd tegen Duitsland. Voordat ze er erg in hadden stonden ze 2-0 achter en alle patronen waren verdwenen. Niets ging meer zoals gewenst, ze waren de kluts kwijt. Ik denk dat veel spelers niet meer kunnen terughalen hoe ze het eind van de wedstrijd hebben gehaald.

Voor ons is het niet mogelijk om de trainer te ontslaan. Als je ziek bent zit er niks anders op dan te zorgen dat je weer beter wordt. Je gaat mee met de stroom. Ondergaat kuren, ziekenhuisopnamen, probeert om te gaan met onzekerheid over de toekomst. Om te ontdekken dat het steeds beter, soms zelfs weer als vanzelf gaat. En dan opeens weer helemaal anders loopt.

De eerste 53,97% van 2014 zijn voorbij. Ik heb de dingen gedaan die ik kon doen. En geleerd dat sommige dingen helemaal niet lukken in zo’n hectische tijd. Een blog schrijven? Ja, in mijn hoofd. Maar ik kreeg de letters niet op papier. Terwijl er genoeg gebeurde.

  • Op 26,30% van het jaar beleefde ik mijn radiodebuut. Over de zwemdiploma’s in Nederland. Leuke ervaring. Het leverde wel wat beweging op, maar het blijft voorlopig nog even stil. Gaat de politiek zich bemoeien met een landelijk zwemdiploma? Ik ben benieuwd.
  • De KNZB introduceerde op 30,68% van 2014, zoals verwacht, een nieuwe zwemlesmethode. Inclusief een nieuw zwemdiploma. Is dat diploma echt nodig? Ik vraag het me nog steeds af. Hoop dat aansluiten bij het Zwem-ABC nog steeds tot de opties behoort.
  • De Common Linnets werden op  35,62% van 2014 tweede bij het songfestival. De titel geeft troost, het wordt altijd ook weer Calm After The Storm .
  • Via facebook en andere kanalen komen interessante artikelen voor ouders over zwemmen voorbij. Een interessante opsomming over fouten die (zelfs de voorzichtigste) ouders maken in de buurt van water.
  • Achmea stopt met de Achmea Health Centers. 12 Vestigingen sluiten, de andere worden overgenomen. Te weinig mensen vinden/vonden het sporten in deze centra leuk genoeg. Waar ligt dat aan?
  • Er zijn weer 7 mensen door Propulz.tP opgeleid als leidinggevende in het zwembad. Op 24 september doen ze examen en presenteren ze hun projecten.
  • Door Zwembadbranche.nl is een mooi onderzoek gedaan onder zwemouders, de resultaten inspireren om in actie te komen.
  • Aanstaande zondag vindt een geweldige zwemtocht tussen Breskens en Vlissingen plaats. Het ultieme trainingsdoel van mijn zus en mij. We mogen niet meedoen en balen daar nog steeds enorm van.

 

De tweede helft van 2014 is inmiddels begonnen. Ik beschouw de eerste helft als de (lange) aanloop die ik nodig had om weer zin te krijgen. Zin om te schrijven. De start is gemaakt, ik ben weer in beweging. En dat motiveert.

 

Titeke Postma inspireert en vernieuwt. Ze zet je op een originele, creatieve en eigenzinnige manier aan het denken over het leuk(er) maken van bewegen. Zodat bewegers ‘in beweging komen’, met plezier bewegen en daarom niet afhaken maar blijven bewegen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER