Publicaties

Oktober 2021 werd het nieuwste boek van Titeke gelanceerd. Een boek dat niet alleen over zwemmen gaat, maar over plezier in bewegen. Hoe kun je als lesgever, trainer of coach dat plezier beïnvloeden? Zodat je deelnemers niet afhaken, maar blijven bewegen? Dát lees je in dit boek.

Veel zwemlesouders gaan in het weekend, op speciale uren, samen met hun kind oefenen in het zwembad. Ze weten vaak niet goed hoe ze hun kind kunnen steunen in het leerproces. Daarom startte Titeke in 2015 met het (dagelijks) posten van tips voor zwemlesouders op Facebook. Na 100 tips ontstond het idee om er een boek van te maken. Dat boek, Leren zwemmen is leuk, verscheen in 2016.

In 1998 ontstond het idee om een écht zwemboek te maken. Samen met Kristine de Martelaere werkte Titeke ruim een jaar aan het boek Levenslang Zwemmen. De visie van het boek is nog steeds springlevend. Want wat is er leuker dan je deelnemers enthousiast te maken over zwemmen. Zodat ze dit heel lang blijven doen. Het is een boek waarin naast basistheorie over bewegen in water, aandacht is  voor verschillende doelgroepen in het zwembad. Het boek werd in 1999 gelanceerd en is nog steeds verkrijgbaar.

In 2019 zijn de boeken voor de opleiding Lesgever Zwem-ABC herschreven. Het resultaat is een nieuw boek, met digitale ondersteuning, waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leren zwemmen aan bod komen. En waarin stap voor stap de technieken en methodieken worden beschreven. Een boek voor MBO-leerlingen die graag willen werken in het zwembad om zwemles te geven. Het boek is verkrijgbaar bij de Uitgeversgroep en heeft de titel ‘Zweminstructeur’.