In Bewegen, Inspiratie, Vernieuwing

15 jaar geleden, ik dacht toen na over mijn bedrijf Propulz.tP, las ik het boek ‘Julie en Julia’. Het gaat over Julie die op een dag besluit om alle gerechten van een beroemd kookboek van Julia Child te gaan maken. Ze doet dat een jaar en houdt een dagelijks blog bij. Dát was wat mij ook geweldig leek: iedere dag bloggen. Gewoon, over van alles wat mij bezighield.

Dat lukte zeker in het begin niet goed. Ik had last van schroom: wie zit er nu op mijn ‘avonturen’ te wachten? Ik moest echt ontdekken waarover ik wilde schrijven. Inmiddels gaat het me makkelijker af. Al vier jaar heb ik in de aanloop naar Kerst iedere dag blogs geschreven, de Inspiratiecountdown. Ook mijn 100-dagen-challenge was een succes en eindigde zelfs in een boek.

15 jaar Propulz.tP – 25 jaar Zwem-ABC

Zoveel gemaakt, in september al 15 jaar als zelfstandige actief, wat is nu mijn volgende stap? Waar wil ik over schrijven? Wat wil ik verder ontwikkelen? Best lastig om daar een antwoord op te geven. Ik weet het niet goed en er over nadenken helpt niet. Tot ik onlangs van iemand het advies kreeg: ‘joh, niet teveel over nadenken, gewoon gaan schrijven en delen wat je bezig houdt. Dan kom je er vanzelf achter waar je hart ligt’. En ik dacht: je hebt gelijk. Toch weer Julie en Julia. Gewoon doen en dan maar zien.

Ontdekkingsreis

Daarom schrijf ik nu dit blog. Op de dag dat de zomer is begonnen. Eigenlijk net daarna, want ik ben in de avond op m’n best. Omdat ik echt niet zonder een beetje richting kan, heb ik een aantal schrijfcategorieën op een kladje gezet. 15 jaar Propulz.tP, wat heeft dat opgeleverd? En, nog leuker, 25 jaar Zwem-ABC (1 oktober 1998 – 1 oktober 2023), hoe is dat allemaal verlopen? Wat is hetzelfde gebleven? Wat is verbeterd? Wat zouden we nog verder willen ontwikkelen? En o ja, ik kan ook schrijven over de opleiding die ik op dit moment volg (Organiseren en veranderen in complexiteit).

In beweging blijven

Ontwikkeling, leren, verandering, dat zijn mijn favoriete onderwerpen. Maar het is zoals de titel van dit blog zegt: om vooruit te komen, moet je soms achteruit kijken. Of nog net even anders: om stilstand te voorkomen (in beweging te blijven), moet je regelmatig even stilstaan (omdenken). Dat is wat ik ga doen, deze zomer. Stilstaan en achteruit kijken, en daar over schrijven. Ik weet niet of het iedere dag wordt of zo nu en dan. Dat ga ik zien.

Meelezen?

Ik zou het heel leuk en inspirerend vinden als je mee wilt lezen. En misschien zo nu en dan wilt reageren. Ik deel de blogs regelmatig via mijn Inspiratienieuws of soms via Facebook. Maar je kunt je ook ‘abonneren’ op dit blog. Meld je aan via onderstaand formulier en je krijgt automatisch ieder nieuw blog in je mailbox. Als het te veel wordt, kun je je altijd weer afmelden.

Fijne zomer!

 

 

 

Showing 4 comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER