In Fotografie, Inspiratie

Onze trip naar Paris Photo 2010 zat dit jaar bomvol. Naast de fotobeurs nabij het Louvre waren er een aparte “Photo Off” en boekenbeurs. Tel daarbij op dat ik net een nieuwe fotocamera heb aangeschaft en wij natuurlijk niets willen missen, dan is duidelijk dat we ons geen moment hebben verveeld. Samen met Gitte Brugman heb ik me drie dagen in de fotografie gedompeld. Wat viel op? Ik hou mijn eigen voorkeuren. Ik zag prachtige portretten van Mirjana Vrbaski. En ik raakte in de ban van de installaties van Haubit + Zoche.

De foto’s die er het meest uitsprongen waren die van de winnaar van de SFR jonge talenten wedstrijd, Francois Regis Durand. Wat is er zo speciaal aan zijn werk? Zijn standpunten zijn bijzonder en gevarieerd. Hij fotografeert met een groothoeklens, staat dicht op zijn onderwerpen en dat zorgt voor een ander perspectief. Daarnaast ‘doet’ hij ook iets met de kleuren van zijn foto’s. Alle genoemde aspecten vind je ook bij andere foto’s op de beurs. Volgens ons is het vooral de combinatie die vernieuwend werkt.  Creativiteit zoals het hoort? Het zorgt in ieder geval voor inspiratie.

Ik heb zelf flink geexperimenteerd. Mijn nieuwe Nikon D7000 nodigde daar ook wel toe uit! Recensies beloofden dat ik nu goede foto’s kan maken in slechte lichtomstandigheden. Ik kan ‘m instellen tot 6400 asa. En het klopt, ik ben zeer tevreden over de kwaliteit. Nieuwe series zijn ontstaan: ritmes, rokende mannen en vrouwen, bladeren in Parijs, spiegelingen. Veel onderwerpen heb ik vanuit minimaal 4 verschillende standpunten gefotografeerd. Uiteindelijk hield bij mij de teller op bij 498 foto’s. Een selectie staat inmiddels online. Een paar dagen fotografiefocus heeft gezorgd voor veel nieuwe ideeen. Daarover een volgende keer meer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER