Inspiratietoolkit

Fijn dat je het boek In 10 stappen meer plezier in bewegen hebt aangeschaft. Leuk dat je interesse hebt voor deze Inspiratietoolkit. Hierna vind je video’s en downloads om je verder te verdiepen in ‘(blijven) bewegen met plezier’.

Een korte kennismaking met Titeke en de inhoud van de Inspiratietoolkit

Download hieronder de uitgebreide literatuurlijst van het boek ‘In 10 stappen meer plezier in bewegen’

In stap 2 wordt gesproken over je eigen, persoonlijke bril waarmee je naar de ‘werkelijkheid’ kijkt. In stap 10 wordt de ‘Autonomiebril’ geïntroduceerd.

Er zijn veel verschillende manieren, waarop je naar een situatie kunt kijken. Wees je daarvan bewust. Soms is het beter om (figuurlijk) eens een andere bril op te zetten. Letterlijk eigen bril(len) maken kan je daarbij helpen. Creëer daarom eens je eigen bril)len!

Download hieronder het brillenpatroon. Een foto delen mag!

Na iedere stap van het boek ‘In 10 stappen meer plezier in bewegen’ staat een vraag waarin je wordt uitgenodigd om te kijken wat jij al doet en wat je nog anders zou kunnen doen. Download hieronder het document waarin al deze vragen onder elkaar staan.

In stap 6 wordt impliciet leren geïntroduceerd. In onderstaande video wordt dit begrip verder toegelicht.

Stap 7 van het boek ‘In 10 stappen meer plezier in bewegen’ begint met het voorbeeld over ‘knikkerbaanzwemmen’. Kijk en geniet van onderstaande video (met dank aan Sportfondsen Nederland).

 

In stap 7 van het boek ‘In 10 stappen meer plezier in bewegen’ wordt ‘het video-experiment met twee basketbalteams’ genoemd (pagina 70). Kijk hier waar het over gaat.

 

In stap 8 van het boek ‘In 10 stappen meer plezier in bewegen’ staat de verbinding tussen de begeleider en de deelnemer centraal. Mocht je nog twijfelen over de enorme invloed die de begeleider op de motivatie en het zelfvertrouwen van de deelnemer heeft, kijk dan naar onderstaande video.

 

Stap 10 van het boek ‘In 10 stappen meer plezier in bewegen’ begint met het voorbeeld van Sjoerd die niet is geselecteerd voor het eerste team. Hij komt in het tweede team en mag niet meetrainen met het eerste. Hij is heel erg teleurgesteld. Wat kun je doen om jongens als Sjoerd te behouden voor het voetballen?

Stap 10 van het boek ‘In 10 stappen meer plezier in bewegen’ gaat over evalueren: ‘Evalueer het proces en blijf in beweging’. Er worden meerdere  evaluatievragen beschreven. Die zijn samengevoegd in 1 document. Dat kun je hier downloaden.