Masterclass Bewegen in water met baby’s

Bewegen in water met baby’s en peuters is de start van een leven lang zwemmen. Het is in de Nederlandse zwembaden een populaire activiteit met heel veel potentie. Het verzorgen van lessen voor de allerjongsten blijkt in de praktijk vaak lastig. Wat kun je met deze kinderen in de lessen doen? Hoe maak je de lessen interessant? Wat is de nieuwste kennis over de motorische ontwikkeling van de allerjongste kinderen? Hoe kun je daar op inspelen? Hoe ga je om met reflexen? Waar moet je op letten in het begeleiden van de ouders? En ga je de baby’s al overlevingstechnieken als ‘draaien op de rug’ leren? Allemaal interessante vragen die centraal staan in deze masterclass Bewegen in water met baby’s.

De online masterclass ‘Bewegen in water met baby’s’ is bedoeld voor ervaren begeleiders van babyzwemmen die zich graag verder willen verdiepen in de doelgroep ‘baby’s van 0 – 1 jaar’. Je bent op zoek naar nieuwe ideeën voor je lessen of wilt de begeleiding van jouw lessen graag verbeteren. Je hebt in het verleden een opleiding gevolgd en weet ‘van alles’ over de doelgroep, maar bent  nieuwsgierig naar vernieuwingen. Je wilt graag uitwisselen met andere collega’s.

Er zijn drie online bijeenkomsten waarin je kennis maakt met jouw collega’s en met Titeke Postma en Anky van der Veen. Je wisselt ervaringen uit en wordt geïntroduceerd in nieuwe ontwikkelingen, theorieën en toepassingen. De bijeenkomsten beginnen om 09.00 uur en duren tot ongeveer 11.00 uur (kan iets later worden). De masterclass start op 10 juli. De overige data zijn 17 en 24 juli.

Kun je niet, maar heb je wel interesse? Stuur een mail, bij voldoende belangstelling kan er ook een masterclass op een ander moment (bijvoorbeeld op avond) starten.

Er is ruimte voor maximaal 25 deelnemers.

Deze masterclass is voor ervaren begeleiders van babyzwemmen. Naast actuele onderwerpen is er veel ruimte voor ‘leren van elkaar’. In de bijeenkomsten is er veel ruimte voor alle vragen die er zijn. Waar nodig zal tussen de bijeenkomsten worden gezocht naar (extra) (lees- of video)materiaal dat we met elkaar kunnen delen.

Na iedere bijeenkomst ontvang je ‘leeshuiswerk’ en kun je aan de slag met opdrachten. De bijeenkomst worden opgenomen op video. Deze opnamen zijn een half jaar beschikbaar.

De volgende onderwerpen komen (in ieder geval) aan bod:

  • motorische ontwikkeling van jonge baby’s stimuleren; hoe doe je dat?
  • het belang van (zelf)vertrouwen van ouders vergroten; hoe pak je dat aan?
  • de nieuwste kennis op het gebied van reflexen en het toepassen daarvan in de lessen
  • overlevingstechnieken voor baby’s, wat is er mogelijk?
  • omgaan met handhoudingen, hoe doe je dat in de praktijk?
  • lesideeën verzamelen: uitwisselen en leren van elkaar.

De kosten voor deze masterclass zijn €149,- (inclusief btw).

Je kunt je aanmelden door je gegevens hieronder door te geven. Je ontvangt dan direct een bevestiging.

.

Heb je nog vragen? Stuur een mail, maar je mag natuurlijk ook altijd bellen: 06 44860998.