Online training ‘Stagiairs begeleiden’

Het begeleiden van toekomstige collega’s die bezig zijn met hun opleiding is heel erg belangrijk. Als leerling-lesgevers Zwem-ABC leren met plezier, voelen ze zich prettig en is de kans groot dat ze écht in het zwembad willen blijven werken. De stagebegeleider speelt een grote rol in dat proces. Maar ook de overige teamleden hebben invloed. Een goed ‘stagebegeleidingsplan van aanpak’ leidt tot gemakkelijker leren, zelfverzekerde nieuwe medewerkers, die snel inzetbaar zijn en plezier beleven aan hun werk en leerproces.

In de online training ‘Stagiairs begeleiden’ ontdek je hoe je deelnemers aan de opleiding Lesgever Zwem-ABC succesvol kunt begeleiden tijdens hun stage. Stap voor stap maak je keuzes voor jouw eigen aanpak en ga je aan de slag met het stagebegeleidingsplan voor jouw zwembad.

De online training ‘Stagiars begeleiden’ is bedoeld voor iedereen die deelnemers aan de opleiding Lesgever Zwem-ABC gaat begeleiden of dit al langere tijd doet. Je bent op zoek naar houvast voor de begeleiding of wilt de begeleiding graag verbeteren. Je weet ‘van alles’ over leren zwemmen, maar bent ook nieuwsgierig naar vernieuwingen. Je wilt graag aansluiten bij de specifieke leerwensen en -behoeften van de stagiair.

Er wordt gewerkt met online lesmateriaal waarin je op de hoogte wordt gebracht van de inhoud van de (online) opleiding, begeleidingstools en de inhoud van een stagebegeleidingsplan. Er zijn drie online bijeenkomsten waarin je uitleg en ondersteuning krijgt, uitwisselt met andere stagebegeleiders en stap voor stap invulling geeft aan  jouw plan. De bijeenkomsten beginnen om 09.00 uur en duren tot ongeveer 11.00 uur. De eerste training start op 6 juli. De overige data zijn 13 en 20 juli. Bij voldoende belangstelling start ook een cursus op 15, 22 en 29 augustus en dan in de avond: 19.00 uur.

Het is ook mogelijk om deze training met je eigen team te doen. Stuur dan even een mail of bel 06 44860998.

Voorafgaand aan de training ontvang je een inlogcode voor de online leeromgeving. Na iedere bijeenkomst ontvang je ‘leeshuiswerk’ en opdrachten. Tijdens de bijeenkomst bespreken we dit en zo maak je stap voor stap een plan van aanpak voor de stagebegeleiding in jouw zwembad.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • de inhoud en opzet van de opleiding Lesgever Zwem-ABC;
  • het leerproces van de leerling, de theorie én praktijk;
  • verschillen in leervoorkeuren van leerlingen;
  • voorwaarden voor een prettige stageperiode: leren met plezier, steeds meer zelfstandig aan de slag en samenwerken;
  • de rol van de stagebegeleider en de andere collega’s;
  • omgaan met de balans tussen voordoen en structuur bieden en het loslaten van leerlingen;
  • communicatievaardigheden, o.a. vragen stellen, feedback geven, coachen;
  • ontdekken van kansen voor vernieuwing in je eigen team: leren van elkaar.

De kosten voor deze training zijn tijdens de Summerschool 2023 €49,95 (inclusief btw). Dat is inclusief een half jaar gebruik van de leeromgeving en feedback op het ontwikkelde ‘Stagebegeleidingsplan’.

Je kunt je aanmelden voor de training door een mail te sturen naar info@propulztp.nl. Geef duidelijk aan of je in juli of augustus wilt starten.

Je mag ook bellen naar 06 44860998.

Heb je nog vragen? Stuur een mail, maar je mag natuurlijk ook altijd bellen: 06 44860998.