Leiding geven in het zwembad

Werk jij als teamleider of coördinator in het zwembad? Krijg je stap voor stap steeds meer coördinerende en leidinggevende taken? Ben je verantwoordelijk voor een deel van de organisatie, denk je mee over toekomstig beleid? Maak je je zorgen over hoe het de komende tijd in het zwembad zal gaan? Is er nog genoeg spirit in het team? Zijn jullie klaar voor de veranderingen die onherroepelijk voor de deur staan?

Wil je goed worden in succesvol veranderen? Wil je leren de juiste kansen te zien, te pakken en te implementeren? Ben je een teamleider of coördinator en wil je jouw team inspireren? Zodat je met elkaar flexibel in kunt spelen op alles wat om ons heen gebeurt en resultaten kunt bereiken? Wil je conflicten voorkomen, duidelijk zijn naar je medewerkers en met plezier en enthousiasme aan het werk? Dan is de opleiding Leidinggeven in het zwembad iets voor jou! Je gaat aan de slag met het verandertraject dat nú nodig is. In de opleiding leer je hoe je zo’n project opzet en voorbereidt. En daarna kun je zelf.

Doel van de opleiding

Na de opleiding ben je sterker geworden in belangrijke competenties die een leidinggevende nodig heeft.

Je bent in staat een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kwaliteit, verandering en vernieuwing in je eigen organisatie en dit projectmatig uit te werken.

Voor wie

De opleiding is voor teamleiders of coördinatoren die al meerdere jaren werken met een team én zwembadmedewerkers die willen doorgroeien in een coördinerende of leidinggevende functie.

Opleidingsduur en data

De volgende online opleiding start in het voorjaar van 2024. Er zijn 10 bijeenkomsten. We starten 09.00 uur en stoppen uiterlijk 12.30 uur.

De opleiding start op dinsdag 9 april. De andere data zijn: 16 en 23 april, 14 en 21 mei, 11 en 18 juni, 2 en 9 juli. De laatste twee bijeenkomsten en het examen worden in overleg afgesproken.

Uitgangspunten

  • De opleiding sluit aan bij de dagelijkse praktijk, je persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende staat centraal.
  • Je ontwikkelt belangrijke kenmerken van een leidinggevende zoals kwaliteitsgericht, klantgericht, gericht op samenwerking, een voortgangsbewaker, betrokken, integer, flexibel, initiatiefrijk, mensenkennis en zelfkennis. Tijdens de opleiding word je continu gestimuleerd te reflecteren op je eigen gedrag.
  • Een belangrijk accent in de opleiding is het ontwikkelen van kwaliteit. Je gaat aan de slag met een verandering of vernieuwing in je organisatie en werkt dit uit in een project dat je kunt uitvoeren in de praktijk. Je leert te kijken naar trends en maatschappelijke ontwikkelingen en kansen in te schatten.
  • Je kunt de opleiding afronden met een examen. Je presenteert dan aan het eind van de opleiding het projectplan dat je hebt ontwikkeld.
  • Je oefent communicatieve vaardigheden in je eigen dagelijkse praktijk.

Aanpak

Je wordt gestimuleerd om actief te leren. Je leert jezelf (en anderen) beter kennen door een NBI vragenlijst Breinvoorkeuren in te vullen. Theoretische achtergronden lees je thuis in het boek dat bij de opleiding hoort. Tijdens de (online) bijeenkomsten oefen je verschillende vaardigheden, denk je mee of discussieer je met andere deelnemers. Na een bijeenkomst oefen je het geleerde in je eigen werksituatie. De opbouw van de opleiding zorgt er voor dat je stap voor stap werkt aan de ontwikkeling van een verbetering of verandering in je eigen organisatie. Je betrekt daarbij je eigen team.

Afronding

Je kan de opleiding afronden met een examen. Je kunt dan in het bezit komen van het certificaat Leiding geven in het zwembad (uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid). Daarvoor gelden de volgende voorwaarden:

  • Oefenen in je eigen werksituatie (‘stage’) met feedback geven, verschillende gesprekken voeren, een werkoverleg voorzitten en hiervan een reflectieverslag maken dat voldoende wordt beoordeeld.
  • Een project opzetten en voorbereiden en dit uitwerken in een projectverslag dat voldoende wordt beoordeeld.
  • Een voldoende halen op de kennistoets met vragen over de inhoud van het boek ‘Leiding geven in het zwembad’.
  • Een voldoende halen op de presentatie van het project aan mededeelnemers en het beantwoorden van vragen (uit het publiek en van examinatoren).

Groepsgrootte

De minimale groepsgrootte is 5 deelnemers. Maximaal kunnen 10 deelnemers meedoen.

Prijs

De deelnemersprijs is € 1195,- (exclusief 21% btw). Dit bedrag is inclusief het boek ‘Leiding geven in het zwembad’, een persoonlijke rapportage Breinvoorkeuren, beschikking over online lesmateriaal en ander materiaal dat voorafgaand aan de opleiding thuis wordt bezorgd. De examenkosten zijn € 100,- per persoon (exclusief 21% btw).

Je ontvangt ook het nieuwe boek ‘In 10 stappen meer plezier in bewegen. Ontdek de kracht van intrinsieke motivatie en impliciet leren‘.

Meld je aan!

Je aanmelden kan door een mail te sturen naar info@propulztp.nl