In Beleving, Inspiratie

De vakantie zit er weer op. Jammer. Ik had nog wel even willen blijven. Na 3 weken Oostende zat ik echt in de vakantiemodus. Mooi weer, zee en strand, lezen, grote steden, lekker eten, kortom heerlijk. Onze kinderen denken er iets anders over. Zij wilden wel weer naar huis. Naar het eigen bed, naar de vriendjes.

Lezen

We denken wel over meer dingen anders. Vakantie is voor mij eindelijk rust vinden om een boek te lezen. Thuis val ik meestal in slaap tijdens het lezen of ik gun me de tijd niet. Maar de vakantiemodus zorgt voor rust én tijd. De kinderen duiken in de zee, ik in mijn boek. Ik sleep een dikke tas boeken mee, maar koop ook graag boeken in de vakantie. Heerlijk om in vreemde boekhandels rond te neuzen. Zo vind ik dan titels die ik niet kán laten liggen. De kinderen neuzen in het begin mee in de boekhandels, zoeken de kinderhoek met verrassende spellen, puzzels en ander vermaak. Na een aantal steden zijn ze het wel zat. Zíj hebben meer met ballen.

Uitverkoop

Wij gaan natuurlijk ook braaf mee naar hun winkels, in België hebben ze ook Bart Smit. In Gent spotten we een grote sportwinkel. Eenmaal binnen bleken de EK- en OS-ballen in de uitverkoop, 2 voor een ‘prikkie’. Die moesten er komen! Nu hebben we thuis al een overschot aan ballen (en ik had al getrakteerd op een beachvolleybal), dus ik zei heel kordaat ‘nee, we kopen geen ballen’. Het protest liet ik langs me heen glijden en we gingen verder.

1 Bo = 3 Ba

Met twee mokkende kinderen liepen we de hoek om en zie daar! Niet één, maar twee boekwinkels in ons vizier. Oei, ik voelde ‘m al aankomen. ‘Ja…. daar gaan we niet in! Jullie hebben thuis al genoeg boeken. Je hoeft er niet meer bij’. Ik zei nog: ‘ja, maar alle boeken zijn anders….’. Maar dat hielp niet veel: ‘nou, alle ballen ook!’. Natuurlijk gingen we ‘even’ naar binnen. Tot mijn verassing stond ook ‘mijn’ boek (Levenslang zwemmen) in de schappen (nog niet de nieuwe uitgave). Ik liet het mijn jongste zoon (8) zien. Hij had vooral interesse voor de prijs: ‘daar kun je drie ballen voor kopen!’ Prompt ging hij andere boeken bekijken. 15 euro! Dat is 1,5 bal! Ik kon mijn lachen niet inhouden, heerlijk. Intussen hadden de heren de ballen nog niet opgegeven. ‘Wij gaan thuis alle ballen die we niet meer willen hebben uitzoeken. En die geven we dan aan de BSO of aan school. Echt waar!’

Smaken verschillen

De één houdt van boeken, de ander van ballen. Ik kan enorm genieten van het alleen al kijken naar mijn nieuwe stapel boeken. Door het lezen kom ik ‘in beweging’. Ik kom op ideeën, ik verbind informatie uit het ene boek met het andere, ik verwonder me over ontwikkelingen, ik leer en geniet van mooie verhalen. De jongens genieten enorm van ballen. Ze gaan mee naar het strand, ze gaan mee in de zee, er ontstaan rolspelletjes (in de kamer mogen ze niet voetballen!), er wordt mee gevoetbald op straat.

Inspiratie

De kinderen krijgen altijd eigen vakantiegeld, uiteindelijk hebben ze de ballen samen gekocht. Mijn vakantiegeld is inmiddels op. Ik heb gister voorlopig mijn laatste boek aangeschaft. Ik ga mijn stapel de komende tijd uitlezen (echt waar!), samen met andere boeken die ik thuis nog had. De onderwerpen sluiten aan bij mijn nieuwe plannen. Mijn focus ligt vanaf nu op het leuk(er) maken van bewegen. Wat komt daar allemaal bij kijken? De agenda voor de nieuwe trainingen is bekend, de boeken zorgen voor inspiratie en verdieping.

De ballen pasten gelukkig in de auto. De nieuwe boeken (van ons allebei!) zorgden er voor dat we afgeladen qua gewicht weer naar huis reden. De school begint weer op 3 september. Ondertussen kom ik langzaam weer in mijn ritme en trappen we zo nu en dan een balletje in de straat. De vakantie is voorbij, de inspiratie blijft.

Titeke Postma inspireert en vernieuwt. Ze zet je op een originele, creatieve en eigenzinnige manier aan het denken over het leuk(er) maken van bewegen. Zodat bewegers ‘in beweging komen’, zich gezond voelen en blijven bewegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER