In Beleving, Bewegen, Creatief denken, Inspiratie

Voor sommige mensen is het een grote ergernis, anderen genieten er enorm van. Ik beken eerlijk dat ik bij die laatste groep hoor. Ik stond vorige week in een supermarkt en zag dat de al jaren bekende, legendarische kaaschips waren omgetoverd in echte ‘W’ van Willem chips. Ik heb hardop gelachen en moest de neiging om de chips te kopen fors onderdrukken.

Kroningswuppie

Creativiteit

De aanstaande troonswisseling zorgt, net als in tijden van een EK- of WK-voetbal voor heerlijk veel creativiteit. Er is Oranjeweer, Oranje zwembadwater, een Koningslied. Wij eten Koningssoep (met sinaasappel! Hoe zal dat smaken!), een kroningstoetje, Willem van Oranje vla, Oranje tompoucen (wie maakt dit jaar de lekkerste?) en smullen van de Alex-pepermunt(ballen). We drinken verse sinaasappeltjes van Oranje en koffie waarin we roeren met de ‘unieke Koninklijke lepel’. De glimmende Oranjewup vergezelt me tijdens het schrijven en ’s avonds op de bank steken we de, speciaal voor de gelegenheid uitgezochte, oranje kaars aan.

Oranje water in Spijkenisse Oranje water in Bergambacht

Je merkt, ik volg het gebeuren altijd met veel genoegen. Wat hebben ‘ze’ nu weer bedacht? Oranje nodigt uit tot creativiteit. Vandaag in de Volkskrant een fotoreportage van etalages in Amsterdam, genieten! De kroning volg ik op de bank met een tompouce, die etalages gaan we woensdag en donderdag zelf bekijken tijdens onze ‘Afterkroningsviering’. Ik kijk uit naar aflevering 5 van Bloed, zweet en snaren, waarin de voorbereidingen van Armin van Buren met het Concertgebouworkest te zien zijn. De trailer triggert!

Koningsspelen

Aan de Koningsspelen heb ik ook meegedaan. Als begeleider van blokjesvoetbal. Meerennen was een must, want het was enorm koud op het schoolplein. Maar het was leuk, met een oranje t-shirt onder de jas, mijn oranje gelegenheidssjaal om de hals en een ijsje toe.

Die Koningsspelen hebben me ook een record opgeleverd. Sinds 38 dagen ben ik in het bezit van een Nike Fuel band. Voor mij gekocht  in New York en meegenomen door een oud-collega en een geweldig leuke gadget. Met een negatieve bril vind je het een hele dure stappenteller, met een positieve bril vind je het een gadget die je motiveert meer te bewegen. Ik ben van het positieve soort, het helpt mij. Een schrijfdag leverde mij een aantal weken geleden een dieptepuntscore op van 1000 fuel. Dat was schrikken en is sindsdien niet meer voorgekomen. Zit ik dicht bij mijn dagelijkse doel? Dan dans ik nog even lekker in de kamer. De Koningsspelen zorgden (samen met mijn wekelijkse tennisochtend met vriendinnen) voor een topscore van 5021! Wanneer ik dat weer ga overtreffen?

Effect

Alle acties rondom Oranje leveren iets op. Naast omzet blijft de beleving hangen, ‘weet je nog…..’. Bij King-pepermunt denk ik aan Alex, het koffielepeltje en de Wuppie slingeren nog jaren in ons huis rond. Op zolder staat een doos vol met overblijfselen van eerdere Oranjegekte. Een trommelhoed, zonnebrillen. Ik zie me nog lopen in de Sombrero die we kregen bij, zo uit mijn hoofd, Dorito’s. Een duik nemen in oranje water is een belevenis die wel even blijft hangen, wanneer doe je weer zoiets? En het nummer van Armin van Buren met orkest wordt vast een klassieker.

Nieuwe jas

Is een nieuwe koning nodig om creatief te zijn? Om bestaande dingen in een nieuw (oranje koningsjasje) te hijsen? Volgens mij kunnen we dit het hele jaar. Hou de creativiteit vast! Laat je inspireren door de Oranjegekte. Simpele dingen in een ander jasje, dan wordt het weer bijzonder.

Wat kan ik er nog voor creatiefs aan toevoegen? Ik stop de opleiding Lesgever Zwem-ABC in een nieuw ‘online media’ jasje en hoop op veel beleving en plezier tijdens het leren. Mijn nieuwsbrief met daarin de agenda is deze keer oranje. Wil je ‘m ook ontvangen? Stuur dan een mail met de titel nieuwsbrief.

Fijne Kroningsdag met veel mooi oranjeweer, mooie muziek, veel beweging en leuke dingen op de vrijmarkt!

Titeke Postma inspireert en vernieuwt. Ze zet je op een originele, creatieve en eigenzinnige manier aan het denken over het leuk(er) maken van bewegen. Zodat bewegers ‘in beweging komen’, zich gezond voelen en niet afhaken maar blijven bewegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER