In Bewegen

In beweging komen is één ding, in beweging blijven de volgende uitdaging. In die zin is dag 2 altijd lastiger dan dag 1. Ik denk opeens aan de ‘Ted-talk’ How to start a movement van Derek Sivers. Ik gebruik het filmpje altijd in de opleiding Leiding geven in het zwembad.

De ’talk’ start met een danser die lekker in z’n eentje staat te swingen. Eigenlijk is hij een soort ‘gek’, die verandert in een leider wanneer er iemand anders (de volger) met hem mee gaat doen. Die tweede persoon is daarom heel belangrijk. Hij maakt de weg vrij voor anderen om ook mee te gaan doen. Bij drie personen is er sprake van een groep waar anderen zich veel sneller bij aan zullen en willen sluiten.  De beweging is in gang gezet.

Elkaar motiveren

Een leider is iemand die anderen motiveert om mee te bewegen. Er is lef nodig om als eerste de stap te zetten. Je moet vertrouwen in jezelf hebben, uitstralen, weten wat je wil en waarom. De personen die volgen en meedoen motiveren op hun beurt ook weer. Eigenlijk is dit principe overal op toe te passen. Ik denk wel eens: ‘wie zit er op mijn ‘schrijfsels’ te wachten?’ Dan schrijf ik maar niet. Andere keren denk ik: ‘wat maakt het uit, ík vind schrijven leuk!’ En ga ik aan de slag. Dan is reactie heel fijn plezierig. Deze week hebben op Facebook al drie mensen gereageerd. Bedankt! Het voelt alsof de beweging is begonnen. En motiveert tot doorgaan.

Leren leiding geven

Werk jij als coördinator, geef je leiding of wil je dat gaan doen? Wil je leren om als eerste danser op te treden en anderen te motiveren om mee te (blijven) dansen en samen te werken? Meld je dan aan voor de opleiding Leiding geven in het zwembad. Dat is dé opleiding waarin je jezelf beter leert kennen. Je leert om (verander)ideeën te ontwikkelen, deze uit te werken in een projectplan en wat je kunt doen om ze ook daadwerkelijk te laten slagen. Je leert alles over motiveren, communiceren en projectmatig werken.

Dans je mee?

Er zijn al meerdere deelnemers die zich hebben aangemeld voor de opleiding die start op 31 oktober. We gaan in ieder geval beginnen. Iets voor jou om je bij aan te sluiten? Wil je meer weten? Kijk hier voor informatie of kom direct in beweging en meld je aan door op de giraf te klikken.

 

Titeke Postma inspireert en vernieuwt. Ze zet je op een originele, creatieve en eigenzinnige manier aan het denken over het leuk(er) maken van bewegen. Zodat bewegers ‘in beweging komen’, met plezier bewegen en daarom niet afhaken maar blijven bewegen.

Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] stapje verder. De leider is dan iemand die anderen motiveert om mee te bewegen. Hij is als een ware een danser die anderen verleid om mee te bewegen. Dat kan door een aansprekende visie te formuleren, aan te sluiten bij de […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER