In Bewegen, Creatief denken, Inspiratie, Vernieuwing

Ik hou van reizen. In 1988 maakte ik mijn eerste ‘echte’ reis. Ik ging ‘interrailen’ met een vriendin, vier weken met de trein door Europa. Voor het eerst naar Parijs, Rome, Griekenland. Bepakt en bezakt, rugzak op de rug, niet te veel ballast meenemen. Wel een tent, spartaans ligmatje, gasbrandertje en natuurlijk de Travellercheques ter waarde van precies genoeg geld om vier weken van te leven. Ik weet nog dat we op de weegschaal gingen voor vertrek. De rugzak woog 17 kilo, best zwaar. Maar natuurlijk ging de walkman wel mee. Want wat is reizen zonder muziek! We gingen op rantsoen en namen allebei één cassettebandje mee. Twee keer 90 minuten muziek. Mijn bandje ligt nog op zolder, maar ik weet zelfs nu nog welke nummers erop staan. Ook op het bandje van mijn vriendin.

Innovatie

Vandaag de dag slaat een Interrailer de playlist ‘Interrail’ op. In Itunes of op Spotify. De walkman, travellercheques en niet te vergeten ‘collect call’ telefoneren, in 1988 nog heel normaal, je kunt je er bijna niks meer bij voorstellen. Verandering, het gaat razendsnel. Soms met grote, soms met kleine stappen. Nagenoeg altijd levert het voordelen op. Toen ik de stap naar Itunes en mijn eerste Ipod maakte, ontdekte ik muziek opnieuw. Ik vond en vind het nog steeds een fantastische innovatie. Eigen afspeellijsten maken, heerlijk. Slimme afspeellijsten, genius afspeellijsten, ik laat me graag verrassen!

Ja, ik ben verknocht aan mijn Ipod. Koop ook regelmatig nog een CD die ik dan importeer in Itunes. Tot hilariteit van mijn kinderen, die dat echt beláchelijk vinden. Er is toch Spotify! Maar ik ben nog geen Spotify-fan. Voorlopig ben ik heel zuinig op mijn Ipod (die inmiddels al niet meer wordt verkocht).

World Creativity and Innovation Week

Veranderen, zo gemakkelijk gaat dat nou ook weer niet. Maar bezig zijn met creativiteit en innovatie, we moeten het blijven doen. Laten we ons spiegelen aan Leonardo Da Vinci en nieuwsgierig zijn, oog hebben voor onverwachte verbanden, creatief zijn, met een brede belangstelling en veel experimenteren. Het is dit jaar exact 565 jaar geleden dat Leonardo Da Vinci geboren werd, op 15 april 1452. Op zijn verjaardag begint elk jaar ook de World Creativity and Innovation Week (#WCIW2017) die telkens loopt van 15 tot 21 april.

Deze week is een mooi moment om bewust stil te staan bij creativiteit en innovatie. Nadenken over grote en kleine veranderingen. Maar ook een week waarin je dingen eens anders aanpakt, om, zoals professioneel boomschudder Mark Vandael zegt, ‘creativiteit een zetje te geven’.

Ik vind het leuk en ga er mee aan de slag. Doe je ook mee? Ik ben benieuwd wat jij anders gaat doen. Of welke ideeën je hebt!

 

Titeke Postma is beweeginspirator. Ze inspireert en vernieuwt. Ze zet je op een originele, creatieve en eigenzinnige manier aan het denken over het leuk(er) maken van bewegen. Zodat bewegers ‘in beweging komen’, met plezier bewegen en daarom niet afhaken maar blijven bewegen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER