Lesgever Zwem-ABC

Propulz.tP biedt de opleiding Lesgever Zwem-ABC (die leidt tot het certificaat Lesgever Zwem-ABC uitgereikt door de Nationale Raad Zwemveiligheid) online aan. Dit betekent dat er in de opleiding geen boeken meer worden gebruikt. Als deelnemer log je in in een leeromgeving en word je via thema’s door alle leerstof geleid. Je leert in je eigen tempo en op je eigen manier de theorie.

In de leeromgeving staan competentieopdrachten die moeten worden gemaakt voor het examen. Op deze opdrachten ontvangt je feedback van de docent die ook een cijfer geeft.

Tijdens de opleiding loop je stage in een zwembad. Je observeert, probeert uit en gaat (uiteindelijk) zelfstandig lesgeven. Dit wordt allemaal uitgelegd in de leeromgeving. De hoeveelheid stage (aantal uren) is afhankelijk van jouw beginniveau. Er is geen vast aantal stage-uren vastgesteld. Uiteindelijk worden vier lessen beoordeeld die alle vier voldoende moeten zijn. In principe regel je je eigen stageplaats, maar Propulz.tP is altijd bereid om mee te zoeken.

Het is, mede door het online lesmateriaal, goed mogelijk om de opleiding individueel te volgen. Tijdens online contactmomenten (‘zoom-sessies’) ontmoet je andere deelnemers, kun je vragen stellen en ervaringen delen. Het is ook mogelijk om te bellen, te ‘appen’ of te mailen.

Het zwembad waar je stage loopt neemt een deel van de praktijkbegeleiding voor z’n rekening. Jouw docent begeleidt de theorie en de toepassing daarvan in de praktijk.

Twee individuele opleidingsvarianten

Propulz.tP biedt twee opleidingsvarianten: ‘online standaard’ en ‘online extra’.

De variant ‘online standaard’ bestaat uit:

 • 9 maanden toegang tot het online materiaal
 • starten op elk gewenst moment
 • contactmomenten op maat via online software (zoom), telefoon en/of e-mail
 • deelname aan de besloten Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en kunt uitwisselen met andere deelnemers
 • beoordeling van 4 lessen in de praktijk
 • deelname aan het examen Lesgever Zwem-ABC.

De kosten bedragen € 1350,-. Dit bedrag is inclusief 21% btw. Wanneer je de opleiding niet in 9 maanden kan afronden, kun je de opleiding verlengen. De kosten daarvoor zijn € 15,00 per (extra) maand.

De variant ‘online extra’ bestaat uit:

 • 1 jaar toegang tot het online materiaal
 • starten op elk gewenst moment
 • contactmomenten op maat via online software (zoom), telefoon en/of e-mail
 • deelname aan de besloten Facebookgroep waarin je vragen kunt stellen en kunt uitwisselen met andere deelnemers
 • extra ondersteuning online en/of in de praktijk gericht op coaching en feedback
 • beoordeling van 4 lessen in de praktijk
 • deelname aan het examen Lesgever Zwem-ABC.

De kosten bedragen € 1495,-. Dit bedrag is inclusief 21% btw. Verlenging van de opleidingsduur kost € 15,00 per (extra) maand.

Overige kosten

De opleiding voor Zwemmend redden voor zwembaden en EHBO zijn niet in de prijs meegenomen. De inhoud van Zwemmend redden voor zwembaden is wel opgenomen in de leeromgeving. Propulz.tP kan ondersteunen in het zoeken naar een EHBO-opleiding en kan examens Zwemmend redden voor zwembaden organiseren. De kosten daarvoor liggen tussen de € 75,- en € 150,- (inclusief korte instructie).

Aanmelding en starten

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@propulztp.nl. Je kunt op ieder moment starten. Na aanmelding ontvang je binnen 24 uur een inlogcode en kun je aan de slag.