In Bewegen, Inspiratie

En toen was het alweer 2013! Ik wens iedereen een kleurrijk jaar, met veel creativiteit en gezondheid.

kerstkaart propulztp 2013

Ik heb een heerlijke kerstvakantie achter de rug. Vanuit een soort winterslaap ga ik er weer tegenaan. Vorig jaar startte ik vol goede voornemens, maar ik haalde Blue Monday (de derde maandag in januari is volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar. Van de goede voornemens is weinig terechtgekomen) op m’n tandvlees. En daarna ging het met mijn voornemens bergafwaarts. Daarom hou ik me dit jaar een beetje gedeisd. Ik kies voor richting.

Ik richt me op de factoren die het plezier in bewegen vergroten, zodat je het bewegen lang volhoudt en niet afhaakt. Ik gebruik mezelf (nog steeds) als proefpersoon. Ik richt me dit jaar naar buiten. Dat is heel gezond en dat kan ik goed gebruiken. Ik heb in mijn vriendenkring een ‘persoonlijke coach’ geregeld, heb een prachtig GPS-horloge besteld. Aan de voorwaarden zal het dit jaar niet liggen. Als het een beetje lukt, ga ik er wel over schrijven…….

Mobiel met plezier

Werken aan plezier in bewegen begint volgens mij bij de opleiding voor de lesgevers. In 2013 staat voor mij daarom de ontwikkeling van het mobiele leren centraal. De theorie van de opleiding Lesgever Zwem-ABC gaat in een nieuw jasje online. Je kunt binnenkort op een toegankelijke manier en met plezier aan de slag met de theorie van het leren zwemmen. Waar en wanneer je maar wilt. Online opdrachten maken op je computer, laptop of Ipad en versturen naar je docent. Het doel is ‘mobiel leren op maat en met plezier’. De opdrachten moeten leuk worden door het werken met video, audio en games. Een creatieve uitdaging!

De agenda voor de workshops en opleidingen is binnenkort weer up-to-date. De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Stuur een mail met ‘nieuwsbrief’ en je krijgt ‘m toegestuurd.

Toch een klein doel

Een jaar beginnen zonder concrete goede voornemens voelt wel een beetje kaal. Aan één kleine doelstelling (niet té smart) waag ik me daarom wel. Ik wil dit jaar vaker bloggen dan in 2012. Ik heb even geteld, het betekent dat ik in ieder geval 8 ‘posts’ ga schrijven dit jaar. Zo aan het begin van een heel jaar lijkt dat een makkie. Ik geef mezelf wel een kans. Er staat al een aantal leuke onderwerpen op m’n verzamellijstje. Ik neem me voor ook snellere, kortere stukjes te schrijven. De kans op succes wordt verder vergroot door mijn beide blogs (Creatief in beweging en Banen zwemmen is leuk) samen te voegen. Dat biedt voordelen. Het is duidelijker, er ontstaat overzicht, zoeken is niet nodig en, niet onbelangrijk, ik haal mijn doelen gemakkelijker!

Klaar voor de start!

Ja, het lijkt wel een nieuwe start. Een beetje veranderen en in beweging blijven is wel prettig. Vandaar ook een nieuwe lay-out voor dit blog. We gaan zien wat 2013 brengt. Ik heb er zin in!

Showing 1 comments
  • Linda Hartmann
    Beantwoorden

    Het gaat je zeker lukken. Dit was al een goede start. Ga je zeker volgen 🙂
    Groetjes, Linda from Waalwijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER