In Bewegen, Inspiratie, Zwemmen

Er is al weer een jaar voorbij, 2012 is van start gegaan. Ik wens iedereen veel geluk, gezondheid en creativiteit in 2012.

Ons jaar begon met een verrassing. Onze poes Noor, al dagen bang voor het vuurwerk, mocht van ons op oudejaarsavond niet naar buiten. We barricadeerden het kattenluik met een aantal planken en de kattenbak en vertrokken naar familie om het oude en nieuwe jaar te vieren. De voorzorgsmaatregelen mochten niet baten. Toen we rond 3 uur thuis kwamen waren de planken en de bak aan de kant gewerkt en was Noor gevlogen.

Ja, ja, we hebben een kat met een sterke wil! Daar ga ik dit jaar een voorbeeld aan nemen. Ik loop al een tijd rond met allerlei goede voornemens en 1 januari is natuurlijk een prachtig moment om deze in de praktijk te brengen. Toch? Nou, van een rondje ‘googelen’ naar ‘goede voornemens’ word je niet vrolijk. Bijna de helft van de Nederlanders heeft aan het begin van het jaar goede voornemens. Dit gaat in de meeste gevallen over veranderingen die te maken hebben met gezondheid (o.a. afvallen, meer bewegen of stoppen met roken). Maar helaas, het schijnt dat goede voornemens zinloos zijn of nog erger, het is één bak ellende. 12% van de mensen houdt het stoppen met roken vol, 95 % van de afvallers weegt na verloop van tijd weer hetzelfde of meer. Waar dat aan ligt? We zijn slappelingen, stellen te hogen eisen, ervaren te weinig steun. Kortom, het is heel begrijpelijk om niet aan goede voornemens te beginnen.

En toch… Ik las ergens dat als je ze wel maakt, je respect verdient. Kijk, daar doe ik het dan maar voor. En er zijn gelukkig allemaal tips om je voornemens wel vol te houden. “Werk stap voor stap, begin niet aan van alles tegelijk. Maak een schema hoe je het gaat aanpakken. Ken je doel, stel je eisen niet te hoog en zoek vooral ook steun”.

Dus daar ga ik dan, niet geschoten is immers altijd mis!

Mijn voornemens gaan over mijn project ‘banen zwemmen is leuk’. Ik neem mezelf drie dingen voor. Als eerste ga ik iedere week 1 keer banen zwemmen in het zwembad. En dat ga ik volhouden!

Nou ben ik daar wel heel bang voor hoor. Want ik weet uit ervaring dat ik het na vier weken zwemmen eigenlijk niet leuk meer vind. Ik moet dan heel veel moeite doen om te blijven gaan. Afgelopen jaar ben ik begonnen om uit te zoeken hoe ik het banen zwemmen voor mezelf leuker kan maken. Zodat ik, en andere zwabberende banenzwemmers, het wel kunnen volhouden.

Daarom is mijn tweede voornemen om een (e-)book voor (twijfelende) banenzwemmers te maken waarin allerlei tips en adviezen staan die ervoor moeten zorgen dat banen zwemmen écht leuk is en blijft. Het derde voornemen gaat over het ontwikkelen van tips en adviezen voor zwembadteams om het banen zwemmen voor de klanten (nog) veel leuker te maken.

Ga ik mijn voornemens waarmaken? Geen idee, maar ik ga er voor! Om de kans van slagen te verhogen, zoek ik nog steun.

Daarom mijn vraag: doe je mee? Wil je meer gaan bewegen in 2012? Lijkt banen zwemmen je leuk? Twijfel je misschien of je het kunt volhouden?Kun je wel een beetje steun gebruiken om je voornemens in daden om te zetten? Meld je voor 11 januari aan bij mij. Je ontvangt dan in ieder geval drie maanden iedere week een mail met tips en adviezen die je kunt gebruiken om het banen zwemmen vol te houden.

Wil je niet meedoen, maar ben je wel nieuwsgierig naar de ontwikkelingen? Kijk dan regelmatig op www.banenzwemmenisleuk.nl of meld je daar aan en ontvang alle nieuwe informatie automatisch in je mailbox.

Veel plezier in 2012!

Showing 2 comments
 • Hinke van der Veen
  Beantwoorden

  Eigenlijk zou je een soort van Zwem Evy moeten ontwikkelen. Die je er door heen sleept.
  Zat zelf ook te denken om als je de gelegeheid hebt te wisselen van zwembad, andere omgeving doet ook wonderen.

  Banen zwemmen met iedere week/maand/periode ander materiaal.

  Beloon je zelf als je ..x /.. km hebt volgehouden.

  Stel je zelf een concreet doel.

  Zoek een zwemmaatje ipv carpoolmaatje.

  Meer voor de hand liggende tips heb ik op dit moment nog niet.

  Laten we snel even wat afspreken.
  Gr. Hinke

  • Titeke
   Beantwoorden

   Hoi Hinke,

   Bedankt voor het meedenken! Ik ben het helemaal eens met je ideeën. We spreken snel af, kunnen we misschien ook brainstormen over nog meer leuke variaties. Ik bel je.

   Groet! Titeke

LAAT EEN REACTIE ACHTER