In Bewegen, Inspiratie, Leren, Samen leren zwemmen, Zwemmen

Waanzinnig. Het is een woord dat ik zelf niet zo vaak gebruik. Maar nu wel. Ik heb een boek geschreven! En ik geef het zelf uit.

Schrijven!

Aanloop
Het leuke aan twitter en andere social media is dat je het idee hebt dat je iemand heel goed kent. Ook al heb je hem of haar nog nooit ontmoet. Zo leerde ik @MarcelvanDriel ‘kennen’ toen hij bezig was met zijn project Superhelden.nl. Via allerlei berichten en stappen volgde ik hem in zijn project. Ik stemde mee over de voorpagina en uiteindelijk kocht ik (natuurlijk!) het boek.

Dat gebeurde na  2,5 jaar ’twittercontact’ , toen ik Marcel in levende lijve ontmoette bij een huiskamerlezing die hij gaf bij de zus van een goede vriendin. Ik had z’n boek ‘Waanzinnige plannen’ inmiddels gelezen en al bijna 2 jaar nagedacht over mijn eigen plan.

Marcel vertelde in de huiskamer over zijn projecten, plannen, ups en downs en daagde ons, bankzitters, uit om onze eigen waanzinnige plannen te presenteren. Ik waagde de gok. ‘Ze’ zeggen dat iets hardop uitspreken helpt om je plannen te versnellen, dus daar stond ik dan.

Dromen
Die avond, 7 november 2014, startte mijn waanzinnige plan: een boek schrijven voor ouders met kinderen op zwemles. Ik droomde hardop hoe het zou zijn als het boek af was. Wat zou het fantastisch zijn als alle ouders het boek zouden lezen. Als alle kinderen heel veel plezier in zwemmen krijgen. Vooral ook de kinderen die meer oefentijd nodig hebben of vooral veel moeten spelen om succes te ervaren.

Marcel van Driel deed er nog een schepje bovenop. Zou het niet fantastisch zijn als het boek bij alle zwembaden op de balie bij de receptie zou liggen? Eh, ja, dat zou ook fantastisch zijn.

Durven
Volgens Ben Tiggelaar komt na het dromen ‘het durven’. Voldoende lef en durf verzamelen is niet niks. Zal ik een uitgever zoeken? Of ga ik het boek zelf uitgeven? Wat moet ik dan allemaal doen?
Heel veel, maar allemaal zo leuk! Uiteindelijk startte ik in 2015 met de ‘Samen leren zwemmen challenge’. Redelijk impulsief, maar wetend dat ik het zou kunnen gebruiken om uiteindelijk mijn boek te schrijven.

Doen
Na de tips op Facebook heeft nog bijna een jaar geduurd voordat ik het eindelijk echt ging doen. Op een gegeven moment werd me duidelijk: als ik dat boek wil schrijven, dan moet het nu! Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben als een waanzinnige aan de slag gegaan en nu is het boek klaar! Hoewel…. het ligt nog bij de drukker. Maar zeer binnenkort worden de dozen vol boeken afgeleverd. En volgt waanzinnige fase twee, de boeken verkopen!

thickpaperbackfront
Nieuwsgierig?
Ben je al een beetje nieuwsgierig? Kijk dan op de website en ontdek de voorverkoopactie. Wil je het boek (eerst) in het echt zien? Zoek me op tijdens mijn workshop op de Zwembadbranchedag.

En terwijl ik dit blog schrijf, komt er een eerste bestelling van 10 boeken binnen. Joepie! Ik ben van de ‘0’ af! Wat zeggen ‘ze’ ook alweer? Een goed begin is het halve werk. Ik geloof er in.

Titeke Postma inspireert en vernieuwt. Ze zet je op een originele, creatieve en eigenzinnige manier aan het denken over het leuk(er) maken van bewegen. Zodat bewegers ‘in beweging komen’, met plezier bewegen en daarom niet afhaken maar blijven bewegen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Showing 4 comments
 • Simone ten Broek
  Beantwoorden

  Een droom van velen: een boek schrijven. En jij doet het gewoon! Geweldig Titeke! Gefeliciteerd alvast en veel succes met de verkoop.

 • Simone Swinkels
  Beantwoorden

  Proficiat. Jouw boek sluit volgens mij perfect aan op de boeken die ik geschreven heb. Ook voor ouders, in mijn geval van baby’s, peuters en kleuters. Daar wordt de basis gelegd. De ‘echte’ zwemles is het vervolg. Een keer sparren, Titeke?

 • Jose Derksen
  Beantwoorden

  Het dromen en durven heeft misschien lang geduurd, maar het DOEN ging als een speer! Het zat gewoon allemaal al in je hoofd. Het moet een heerlijk gevoel zijn dat het af is. Ik hoop dat alle ouders van Nederland dit boek gaan kopen. En nu even genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER