In Bewegen

Afgelopen week deed ik mee aan een tweedaagse training waar ik bijna niemand kende. Opeens bleek dat een andere deelnemer ook in mijn dorp woonde. Enthousiast gingen we uitwisselen waar onze huizen precies stonden. Ik kende haar buurman, dus voor mij was het snel duidelijk. Ik zei mijn straatnaam, maar zag aan haar gezicht dat dat voor haar abracadabra was. Dus ging ik vertellen over ‘mijn’ huis: “dat ken je vast wel, als je bij de brug staat en naar rechts kijkt……” Ik wilde uitleggen hoe ons huis, dat qua vorm en materiaal nogal opvalt, er uitziet en zo. Maar het kwartje was al gevallen: ‘O, het huis met de groene stoeltjes!’

Ik krijg er weer de lachkriebels van. Onze IKEA-stoeltjes als kenmerk voor ons moderne huis, waar we zo over na hebben gedacht. Wat is het toch heerlijk hoe iedereen op een andere manier naar de wereld kijkt. Het is precies waarom ik het zo leuk vind om steeds weer met verschillende mensen te werken. Iedereen kijkt en doet anders. En het is zo leuk om daarachter te komen!

Waarom doe je wat je doet? Waarom ziet de één een detail en de ander het geheel? Waarom reageren we zo verschillend op eenzelfde vraag of voorstel? Waarom springt het ene kind zo het water in en blijft het andere het liefst onzichtbaar en afwachtend op de kant staan? Waarom denkt de één bij iets nieuws ‘yes, leuk’, terwijl de ander zweert bij ‘hoe het was’? Waarom zoomen we allemaal anders in?

Het heeft te maken met ervaringen, verwachtingen, automatismen, persoonlijkheid, interesses, zelfvertrouwen, doelgerichtheid, motivatie en nog veel meer. Ik vind het zó de moeite waard om een beetje te begrijpen waar de verschillen kunnen zitten. Het maakt het gemakkelijker om je in een ander te verplaatsen. Vooral als je samenwerkt met mensen of een groep begeleidt is kennis over dit soort verschillen eigenlijk een must. Het helpt om de ander te stimuleren en samen op een plezierige manier doelen te bereiken.

Zie jij de groene stoeltjes of het hele huis? Zou je willen begrijpen hoe anderen kijken? Zodat je met minder conflict en ergernis en meer energie je werk kunt doen? Doe dan mee aan de (online) workshop ‘Waarom doe je wat je doet?’ Je ontdekt hoe jij naar de wereld kijkt, waar je energie van krijgt, hoe je bij voorkeur communiceert, les- of leiding geeft en omgaat met stress en verandering. Je maakt ook kennis met andere voorkeurstijlen en hoe je daar mee om kunt gaan.

Doe je mee? Kijk hier om je aan te melden.

De inhoud van de workshop is óók opgenomen in de opleiding ‘Leiding geven in het zwembad’ die start op 23 september 2020. Er is nog plaats!

Wil je meer weten over deze opleiding of de workshop? Dinsdag 15 september is er een online vragenuurtje via zoom, om 20.00 uur. ‘Inlopen’ kan via deze link. (wachtwoord 598312).

Geniet van het mooie nazomerweer!

Titeke

Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] doe je wat je doet? Ik schreef er een blog over naar aanleiding van een leuke ervaring. In de workshop ‘Waarom doe je wat je doet’ […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER